Ugrás a tartalomra

Tizenkét iskola kapott kerületi támogatást

2024. január 09. kedd
Milliókból újíthatnak fel tantermeket, tornatermeket az intézmények
Tizenkét iskola kapott kerületi támogatást

Az önkormányzat képviselő-testülete a decemberi ülésén döntött arról, hogy melyik állami fenntartású köznevelési intézménynek mekkora fejlesztési támogatást ad a kerület az erre a célra elfogadott, Karsay Ferenc polgármester által javasolt 100 millió forintos keretösszegből.

A határidőre 12 pályázat érkezett. Az önkormányzat képviselő-testületének határozata értelmében mindegyik pályázó nyert el támogatást.

Az Árpád utcai általános iskola alapítványa tantermi parkettacserére és légkondicionálók beszerelésére nyert el 5 millió forintot.

A Baross Gábor általános iskola alapítványa 7,5 millió forintot nyert, amelyből öltözőpadokat, ebédlőasztalokat, tanulói asztalokat, tantermi székeket, falitáblákat, tanári asztalokat, karfás forgószékeket, szekrényeket, kiállítóvitrint, kültéri padokat, udvari hulladékgyűjtőket vásárol.

A Bartók iskola alapítványa szintén tanulói és tanári asztalokat és székeket, polcokat, ergonomikus székeket, bútorokat szerezhet be a közösségi terekbe 11 millió forint értékben.

A Gádor Általános Iskola alapítványa is iskolai bútorokat vásárolhat majd, miközben egyes ablakok nyithatóvá tételére és hőfóliázására, illetve kamerarendszer telepítésére is költhet a 9,4 millió forintból.

A Budafoki Herman Ottó Általános Iskola a tanulói asztalok, székek, szekrények, falitáblák mellett piknikszettekre, szaletlire, tornaszőnyegekre, tornapadokra, öltözőpadokra nyert el 10 millió forintot.

A Hugonnai Vilma Általános Iskola alapítványa öltözőszekrényeket, tanári asztalokat szerezhet be, amire 5,5 millió forintot nyert el a pályázaton.

A Kolonics György iskola a sportudvar rendezésére, a futókör és a röplabdapálya átépítésére, tanulói padok, székek, projektorok, tábla beszerzésére kapott 6 milliót.

A Kossuth iskola alapítványa tanuló asztalok, székek, ergonomikus székek, mosogatós laborszekrény, üvegajtós szekrény, tanári laborasztal, trapéz asztal, tanári asztal, puffok, íves padok és okostáblák beszerzése címén nyert el 8,5 millió forintot.

A Kozmutza Flóra óvoda és iskola alapítványa folyosói szekrények felújításra, ajtók cseréjére, festésére és fészekhinta vásárlására nyert 5,5 millió forintot.

A Nádasdy általános iskola alapítványa jelző- és információs rendszer kialakítására, digitális táblapark felújítására és projektorok cseréjére, prezentációs és oktatási eszközök beszerzésére kapott 8 milliós támogatást.

A Budai Nagy Antal Gimnázium alapítványa a mellékhelyiségek felújítására, tanulói székekre, asztalokra, bútorzatra, TRX sporteszközök beszerzésére, parkettafelújításra, kamerarendszer kiépítésére nyert el 12,8 milliót a pályázaton.

A Kempelen Farkas Gimnázium alapítványa pedig tantermi bútorok cseréjére, asztalok és székek vásárlására, klímaberendezések és árnyékoló redőnyök beszerzésére, kültéri padok és asztalok, továbbá lemeztetős rönkpad vásárlására nyert el 10,8 millió forintot az önkormányzattól.